Петел следи какво се случва в Етрополе, след като поройния дъжд причини

...
Петел следи какво се случва в Етрополе, след като поройния дъжд причини
Коментари Харесай

Бедственото положение в Етрополе е отменено

" Петел "  следи какво се случва в Етрополе, откакто поройния дъжд причини огромни вреди.

Бедственото състояние в Етрополе, където към четвъртък обстановката беше тежка, е анулирано, тъй като там нещата са овладени. Хората нямаха питейна вода, само че след диалози с БЧК бяха обезпечени над 200 литра питейна вода за детските градини и за жителите. Проблемът е, че изобилните дъждове и прелелите води блокираха водоизточниците за питейна вода в Етрополе.

Това съобщи в „ Интервюто в Новините на NOVA ” регионалният шеф на София област в оставка Радослав Стойчев.

По думите му все още няма данни за други места в Софийска област, където да има проблеми с питейната вода. „ Във Врачеш е тежка обстановката. Дори след наводненията и придошлите води от миналата нощ има нови 20 къщи, които са наводнени на фона на 70-те преди този момент. Ако приказваме чисто спешно, най-тежка е обстановката във Врачеш, където има най-вече потърпевши къщи и парцели на хората, написа novini.bg.

Стойчев акцентира, че с язовирите обстановката е сносно следена. „ Смятам, че няма заплаха на територията на Софийска област да прелеят язовири. Дори, в случай че дъждовете продължат с този интензитет. Надявам се да не се усилят ”, изрази вяра той.

Областният шеф акцентира, че от началото на месеца има постъпили претенции от 17 общини за подкрепяне от Междуведомствената комисия. „ Проблема е, че тя отпуска средства на общините, само че не и на регионалните шефове. В момента нямаме пари и не се залагат през последните години сходни средства по бюджетите на регионалните шефове. Без пари не можем да си осъществим  ангажиментите по предварителна защита ”.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР